mr.sc. Nensi Radulovic, prof.
Expert of European Union policy
&
Foreign and Internal International Policies Relations
27th srpanj 2024
146
Pijemo li čistu pitku vodu? Brinemo li dovoljno o kvaliteti tekućina koju unosimo u sebe?

LARQ Bottle PureVis™ 2

Udovoljiti i ugađati sebi uvijek i iznova je sreća.
Ljeto je vrijeme kada se na godišnjem odmoru više krećemo posvuda i pijemo puno vode. Osobno ne pijem ništa osim puno vode, limunada i kave. Piti čistu vodu koja nije iz dućana veliki je izazov radi starih hrđavih cijevi kroz koje voda kilometrima prolazi da dođe do slavine na kojoj se toči za piće. Tko zna što voda dugim putem kroz cjevovode sve pokupi i nosi sa sobom, razne olovne toksičnosti, teške metale i klor svakojake kemijske spojeve. Rješenje je u pročišćivanju vode.
Većinu dana me preokupira razmišljanje o svemu. I tako krenem sa novom temom vezano uz čišćenje vode, koristima i lošim stranama. Je li u pročišćenoj vodi manje nutrienata i minerala koji su potrebni tijelu. Polazim od troškova kupnje flaširane vode i nabavke boce za čišćenje vode. Matematika je rješenje za puno tema u životu. Nabava kvalitetne čak i najskuplje boce je brzo financijski isplatljiva investicija.
Sa druge strane nakaze se troškovi svakodnevne kupnje flaširane vode koja se brzo ugrije pogotovo kada se nosi sa sobom izvan klimatiziranih prostora i postane teška za piće.
Istražujem tržište i ponude. Donosim zaključak i brzu odluku da investiram u Larq bocu najnovije generacije, LARQ Bottle PureVis™ 2.
Razlozi za ovaj odabir su osim navedenih oni koji će meni koristiti sukladno mojim potrebama.
Pa krenimo redom mojih zaključaka o tome zašto baš ova boca:
– Larq je termos boca koja mi omogućuje konzumiranje toplih i hladnih napitaka. Svaki dan odmah ujutro konzumiram espresso kavu iz svog aparata doma (de Longhi i Smes) koju prilagođavam svom raspoloženju i stanju jutra ovisno jesam li jako pospana, potrebna za šlagom, dužom ili kraćom, sa/bez mlijeka a uvijek ju razvlačim satima. U ovoj boci ju mogu ponijeti u ured i piti do ručka toplu/vruću kako mi se hoće taj dan. To mi se sviđa. Mogu ju pripremiti sa pročišćenom vodom, što je još zanimljivije. Vodu mogu uliti hladnu iz slavine i u par sekundi pomoću ultrazvučne tehnologije pomoću čipa ugrađenog u zatvarač boce pročistiti.
Kada popijem toplu kavu isperem bocu, stavim filter ili bez njega, uključim program čišćenja vode i pijem vodu.
– Voda se u boci pročišćava svaka dva sata, nije ustajala ni ako stoji cijeli dan u boci. Meni je najukusnija noću, tako fin osjećaj lakoće i hidratizacije ostavlja u tijelu. Okus vode je drugačiji, voda je hladna i vrlo pitka, nekako punija i prodornija, odmah osvježava i podiže energiju tijela
– Boca pročišćuje vodu u dvije faze sa ili bez filtera ovisno koliko je usipana voda onečišćena. Ima dva modusa, obični i pustolovni. Pustolovni modus koristi jaču dozu ultrazvuka i omogućuje pitku vodu iz potoka, prirodnih izvora, slavina po hotelima na moru i bilo gdje. Koja je to prednost, dok pomislim na tegljenje litara i litara flaširane vode na moru ili manijakalno traženje gdje najbliže kupiti vodu
– Sve što je vezano uz bocu prati se putem Larq aplikacije. Ali ako nemate IPhone nećete imati ni mogućnost instaliranja app, barem za sada. Obožavam app world i opciju praćenja aktivnosti
– Boca ima moderan design, a volim lijepe stvari i gadgete. Na crnoj boci mi nedostaje boja pa sam ostavila original zelenu naljepnicu na ručki da ju osvježi. To bih voljela da se promijeni dizajnerski.
– Ručkica na boci se prilagođava potrebama, otvara se sa obje strane ručke i može se zakačiti na remen od torbe, hlača, bicikla itd što se pokazuje korisnim u pokretu ili sigurnosnim od otuđivanja
– Poklopac boce sadrži tehnologiju ultrazvučnog svjetlosnog čišćenja vode pomoću PureVis i Nano Zero tehnologije koja 99,99% eliminira bakterije kao ešerihija coli, salmonele i dr U njezin izvor uzv svjetlosti je opasno gledati. Stupnjevi čišćenja se dodirom postavljaju na poklopcu boce. Kroz nekoliko boja svjetlosti na poklopcu pokazuje se vizualno što pročišćivač i boca radi, treba li napuniti uzv putem USB priključka, je li vrijeme da se pije voda, da li se ona pročišćava i dr
– Svjetlosni bijeli krug koji se povremeno pali na boci podsjetnik je da treba popiti vode
– Sve aktivnosti se bilježe na aplikaciji putem senzora na boci. Na početku korištenja aplikacije se postavljaju parametri na temelju kojih aplikacija izračunava koliko je dnevni preporučeni unos tekućine. Zapisuje se dnevni unos svih tekućina osim alkohola (ove opcije nema). Razvidno je koliko treba piti i koliko je popijeno tekućine na dnevnoj bazi. Razni grafikoni prikazuju korištenje tekućina općenito po danima, mjesecima itd
– Kroz aplikaciju kupuje se novi filter i ostalo
– Larq boca se nosi sa sobom kao što se nosi mobitel, smartwatch i Filofax/Moterm u mom svemiru. To su mali gadgeti na koje sam navikla i ova je boca novi dodatak koji život čini kvalitetnijim, zadovoljnijim i sretnijim. Sreća se uvijek skriva u malim kutovima života, treba ju pronaći, izvući na danju svjetlost, čvrsto obgrliti i ne puštati u svemir.
Uživajte u novom gadgetu Larq tehnologije sa mojim velikim preporukama.
https://www.livelarq.com/

A sada preporuka proizvođaču #larq
Više puta sam čula od prodavačica da danas žene kada kupuju torbice prvo provjere da li u njih stane boca sa vodom. Ima istine u toj tezi i sama nosim uvijek u torbi flašicu sa vodom. Zbog klimatskih promjena flaša sa vodom je neizostavna oprema svake torbe. Razmišljam da bi Larq mala boca sa zapremninom 250-300 ml vode i mini filterom bila za mene idealna i vrlo komercijalno primjenjiva. Mini boca bi bila uvijek u torbici, napunila se bilo gdje, pr. u wc-u trgovinskog centra, ili nekog kafića, kolodvora, aerodroma i sl i pročistila za piće. Koliko sam samo puta sjela u kafić da se osvježim u centru hladnim pićem dok me čekao obilazak dućana, većinom bih i odustala od kretanja po trgovinskom centru radi vrućine i manjka svježeg kisika i osvježenja.
Mislim da će onaj tko ju napravi imati veliki investicijski dobitak jer ipak je ženska populacija i oni koje se tako osjećaju sklona praktičnim stvarima i kolekcionarstvu materijalnih ljepota.

About the author

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.